martie 15, 2019

A fost amânat termenul de depunere a Declarației Unice

Termenul pentru depunerea Declarației Unice privind impozitul pe venit realizat pe anul 2018 a fost amânat de ANAF până la 31 iulie 2019.

Explicația Ministrului de finanțe s-a axat pe evitarea blocajelor, având în vedere că începând cu acest an Declarația Unică se depune doar în format electronic.

„În anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevăzut pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, se proroga până la data de 31 iulie 2019 inclusiv.”, se arată în proiectul de ordonanța de urgență.

Declarația Unică vizează toate persoanele fizice care obțin venituri din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală (cu excepția celor pentru care impozitul se reține la sursă), cedarea folosinței bunurilor (chirii), activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare sau venituri din alte surse.

În plus, cei care ar fi beneficiat de bonificația de 5% pentru că au depus declarația unică electronic până la 15 iulie 2018 și plăteau integral până la 15 martie 2019 contribuțiile și impozitul pentru 2018, vor beneficia de reducere dacă plătesc integral aceste dări până la 31 iulie 2019.

Declarația Unică poate fi descărcată de aici

Important in aceasta luna, Noutati, Noutăți fiscale ,
SWITCH THE LANGUAGE
Cart