Dosarul prețurilor de transfer

Acest serviciu specific se adresează următoarelor categorii de contribuabili:

Contribuabililor mari ce desfășoară tranzacții cu persoane afiliate cu o valoare totală per an mai mare ori egală cu următoarele plafoane valorice:

  • 200.000 Euro – pentru încasări sau plăți de dobânzi
  • 250.000 Euro – pentru achiziții sau prestări servicii
  • 350.000 Euro – pentru achiziții sau livrări de bunuri

În cazul depășirii plafoanelor mai sus amintite, termenul de întocmire a dosarului prețurilor de transfer este termenul legal stabilit pentru depunerea declarațiilor anuale privind impozitul pe profit, pentru fiecare an fiscal.

Contribuabililor mari, respectiv contribuabililor mici și mijlocii, care desfășoară tranzacții cu persoane afiliate cu o valoare totală anuală mai mare ori egală cu următoarele plafoane valorice:

  • 50.000 Euro – pentru încasări sau plăți de dobânzi
  • 50.000 Euro – pentru achiziții sau prestări servicii
  • 100.000 Euro – pentru achiziții sau livrări de bunuri

În cazul depășirii plafoanelor mai sus amintite, dosarul prețurilor de transfer va fi prezentat la solicitarea organului fiscal, efectuabilă în cadrul unei inspecții fiscale, caz în care termenul maxim de prezentare este de 60 de zile cu posibilitatea prelungirii o singură dată cu cel mult 30 de zile.

Dosarul de prețuri de transfer are principalul rol de a  justifica prețurile de transfer aplicate și de a proba respectarea principiului ”lungimii de braț”.

În funcție de datele din acest dosar, inspecția fiscală poate lua decizia de a consimți ori de a modifica în concordanță cu valoarea pieței prețurile de transfer practicate de contribuabil.

Beneficiile întocmirii dosarului de transfer împreună cu noi

Întocmim dosarul prețurilor de transfer în relația cu afiliații în conformitate cu cerințele locale și ale domeniului de activitate al afacerii dumneavoastră. Realizăm studiile de benchmarking și le optimizăm rezultatele confrom legii, nu doar pentru a evita ajustarea prețurilor de transfer de către autorități, dar și pentru a identifica oportunități fiscale în cadrul companiei dumneavoastră.

Toate dosarele realizate de noi au fost acceptate fără ajustări de către autorități, iar serviciile noastre includ și asistență și consiliere în timpul controalelor fiscale și ulterior acestora.

Calitate la prețuri accesibile

Realizăm dosarul prețului de transfer în relația cu afiliații la unul dintre cele mai mici prețuri de pe piață, fără a face rabat de la calitate ori de la responsabilități.

Fără costuri ascunse

Nu veți avea surpriza ca elemente centrale dosarului, precum importantele studii de analiză și de benchmarking necesare oricărui dosar, să nu fie incluse ca și cost în oferta inițială.

Riscuri fiscale diminuate

Oferim asistență și consultanță privind situația de fapt existentă pentru a diminua riscurile fiscale din cadrul afacerii dumneavoastră.

Un dosar de nerefuzat

Experiența noastră în relația cu inspectorii ANAF, prezența la zeci de acțiuni de control și istoricul de dosare de prețuri de transfer întocmite până acum vă garantează că dosarul întocmit de noi nu va fi ajustat de autoritățile fiscale.

Astfel, dosarul prețurilor de transfer realizat împreună cu A&C Associated este unul de impact, realizat cu responsabilitate, la unul dintre cele mai bune prețuri de pe piață, fără costuri ascunde și cu rezultatele de care afacerea dumneavoastră are nevoie.

SWITCH THE LANGUAGE
Cart