Jogi tanácsadás és képviselet

Klienseink mellett állunk a jogorvoslás minden lépésében gazdasági és fiskális jogban szakosodott ügyvédirodákkal kötött hosszútávú partnerségeink által.

Együttmüködésünk előnyei

Megelőzés. Előrelátjuk a nehézségeket, melyekket ügyfeleink szembesülhetnek és megoldásokat javasolunk akár az értékeiket védő szerződések szövegezésével, akár a mindenkori törvényeknek megfelelő operatív és könyvviteli munkafolyamatok kidolgozásával.

Beavatkozás. Támogatjuk ügyfeleinket nehéz pillanatokban, a Nemzeti Adóigazgatási Ügynökség (ANAF) ellenőrzései alatt és ezt követően, szükség esetén teljeskörű jogorvoslatot és képviseletet nyújtunk.

Az alábbiakat nyújtjuk ügyfeleinknek jogi képviseleti és -tanácsadási szolgáltatásunk keretein belül:

  • Kereskedelmi szerződések szövegezése;
  • Munkaszerződések szövegezése;
  • Adó- és vizsgálóhatóságok előtti képviseletet;
  • Támogatást nyújtunk az ellenőrzések ideje alatt és az esetlegesen azt követő fellebbezés előkészítésében, illetve a bíróságok előtti jogvédő eljárásban;
  • Polgári perekben és kereskedelmi jellegű jogvitákban való képviselet.

Bíróságon megnyert jogok

Azonnali és megfelelő  reakcióink vannak azokra a helyzetekre, amelyekben a vállalkozások az állammal, annak valamely intézményén keresztül, kerülnek jogvitába. Klienseinkkel sikeresen nyertünk olyan jogokat, amelyek az üzleti közösség egészét érintik.

  • Megnyertük a vállalatok egyedüli részvényesének azon jogát, hogy  saját vállalata alkalmazottja is lehessen (2000).
  • Az Adótörvénykönyv IV. fejezetének értelmében, elértük a hazai és külföldi tőke egyenlő bánásmódját, nevezetesen a külföldi illetőségűek adózását. (2010)
  • Törvényszéki úton értük el az Adóhatóság kötelezhetőségét egy általa kiadott adóhatározat ellen benyújtott adminisztratív fellebbezés megoldására, még abban az esetben is, ha az Adóhivatal eredetileg felfüggesztette a megoldási eljárást az ügynek a Bünügyi Hatóságok elé való terjesztése okán. (2016)
SWITCH THE LANGUAGE