ianuarie 23, 2024

Plafonul de scutire de taxe pentru abonamentele de sport ale angajaților se reduce drastic începând cu ianuarie 2024

O nouă Ordonanță schimbă regulile privind beneficiile fiscale acordate pentru abonamentele de sport, stabilind un plafon de doar 100 de euro anual începând cu ianuarie 2024.

Facilitatea fiscală introdusă în februarie 2023, care acoperea abonamentele de sport pentru întreținere, prevenire sau terapie ale salariaților și a celor aflați în întreținerea lor, suferă ajustări semnificative prin OUG nr. 115/2023, aplicabile din ianuarie 2024. Astfel, plafonul de netaxare și deductibilitate este redus la 100 de euro anual, de patru ori mai mic decât prevedea legea inițial.

De la începutul anului 2024, plafonul de 100 de euro anual devine limita pentru avantajele fiscale, în funcție de condițiile impuse de furnizorii de astfel de abonamente. Aceste sume rămân nesupuse taxelor salariale și sunt deductibile în calculul impozitului pe profit.

O condiție neschimbată este ca abonamentul să fie achiziționat de la furnizori cu activități înscrise în codurile CAEN 9311 (activități ale bazelor sportive), 9312 (activități ale cluburilor sportive) sau 9313 (activități ale centrelor de fitness).

În plus, în afara plafonului individual de 100 de euro, sumele rămân neimpozabile dacă nu depășesc plafonul global de 33% din salariul de bază corespunzător locului de muncă sau din solda lunară/salariul lunar acordată/acordat conform legii.

Noutăți fiscale ,
SWITCH THE LANGUAGE
Cart