septembrie 28, 2022

Trecerea beneficiarilor reali în actul constitutiv devine obligatorie începând cu noiembrie 2022

Începând cu 26 noiembrie 2022, beneficiarii reali vor trebui trecuți de la bun început în actul constitutiv al firmelor nou înființate.

Legea 265/2022 aduce o serie de modificări care vor viza în principiu firmele care se vor înființa la finalul lunii noiembrie.

Dacă, în prezent, depunerea formularului este optională, oficializarea legii va aduce schimbări, devenind din opțiune, obligație. Chiar dacă, teoretic, această mențiune va scăpa noii administratori de depunerea declarației a beneficiarilor reali, specialiștii recomandă ca, din prudență, să fie bifate ambele obligații.

Începând cu sfârșitull lunii noiembrie, vor trebui menționate în actul constitutiv datele beneficiarilor reali, precum și rolul și puterea lor în cadrul societății. Conform Legii 265/2022: ”după caz, acolo unde legea prevede, datele de identificare a beneficiarilor reali și a modalităților în care se exercită controlul asupra societății”.

Deși aceste modificări conduc către eliminarea obligativității de a depune declarația inițială a beneficiarilor reali, formularul se va depune în continuare pentru situațiile în care apar modificări ulterioare. Administratorii au termen de 15 zile de la apariția modificărilor să depună formularul sau pentru anumite societăți se va depune anual, în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare.

Noutăți legislative
SWITCH THE LANGUAGE
Cart