septembrie 28, 2022

Din 2022, PFA-urile, II-urile și IF-urile își pot relua activitatea după o suspendare de maximum 3 ani

ONRC a publicat o lege nouă prin care va permite PFA-urilor, II-urilor și IF-urilor să-și supsende activitatea timp de maximum 3 ani.

Legea 265/2022 va intra în vigoare începând cu 26 noiembrie 2022 și va permite PFA-urilor, II-urilor și IF-urilor să își întrerupă temporar activitatea, cu o limită de 3 ani.

Această reglementare exista și înainte, însa a fost eliminată printr-un ordin al Ministerului Justiției. Limita maximă a fost scoasă din legislație în data de 26 decembrie 2020, autoritățile permițând suspendarea activității fără vreun termen limită. După doi ani, un termen de expirare a acestei opțiuni a fost reintrodus, însă printr-un alt articol în Legea 265/2022: ”Întreruperea temporară a activității unei persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale nu poate depăși 3 ani de la data înscrierii mențiunii în registrul comerțului și înștiințării organelor fiscale. Reluarea activității se înregistrează în registrul comerțului.”

În vederea unei înțelegeri mai bune asupra acestei opțiuni, Oficiul Național al Registrului Comerțului a publicat și un ghid pentru ca PFA-urile, II-urile și IF-urile să poată pregăti documentele necesare pentru depunerea unei astfel de mențiuni.

Noutăți fiscale, Noutăți legislative , , , ,
SWITCH THE LANGUAGE
Cart