mai 31, 2022

OUG 67/2022: angajatorii pot majora salariul minim cu 200 lei fără a fi taxați suplimentar

Companiile pot crește salariile angajaților care sunt plătiți cu salariul minim pe economie cu 200 lei, suma care nu va fi impozitată de stat.

Conform OUG nr 67/2022, măsura prin care firmele pot majora salariile minime cu 200 lei fără a plăti taxe pentru suma în plus vine ca măsură împotriva efectelor crizei și ale inflației. Ordonanța a fost deja publicată în Monitorul Oficial și urmează să se aplice începând cu 1 iunie.

Din cauza creșterii prețurilor, Executivul a decis să vină în ajutorul angajaților care au salariul minim brut de 2550 lei. Dacă angajatorii decid să le adauge 200 de lei la salariu, această sumă nu va fi impozitată de stat.

Facilitatea fiscală se va aplica doar în cazul în care angajatorii majorează voluntar salariile brute, oricând în perioada 1 iunie – 31 decembrie și se va aplica și celor angajați în acest interval. Cu toate acestea, persoanele care au chiar și 10 lei în plus peste suma de 2550 lei nu vor putea beneficia de mărire. De asemenea, măsura se va aplica doar pentru cei angajați cu normă întreagă.

Angajatorii care iau în calcul o scădere a salariilor brute ce depășesc 2550 lei pentru a putea beneficia de noua facilitate, trebuie să țină cont că o astfel de modificare se poate face doar prin act adițional cu acordul salariatului, potrivit Codului muncii.

Noutăți fiscale ,
SWITCH THE LANGUAGE
Cart