aprilie 15, 2022

e-Factura devine obligatorie pentru unele firme și opțională pentru altele, începând din aprilie

Conform OUG 131/2021, din 1 aprile 2022, sistemul e-Factura va fi extins. Pentru produsele riscante vândute în relația B2B, facturile se transmit opțional în e-Factura, însă firmele de turism care acceptă vouchere de vacanță sunt obligate să folosească acest sistem.

Lista produselor cu risc fiscal ridicat include, în esență: legumele, fructele, apa, alcoolul, hainele, încălțămintea, nisipul, pietrișul și clădirile noi vândute în relația B2B (indiferent că e vorba de firme și/sau de PFA-uri, IF-uri, II-uri).

Conform OUG 130/2021, începând cu 1 iulie 2022, e-Factura va deveni obligatorie în relația B2B pentru produsele cu risc fiscal ridicat, dar și în relația B2B pentru achiziții publice.

Începând cu 1 ianuarie 2023 (termen estimat), înregistrarea facturilor în sistemul e-Factura va deveni treptat obligatorie în relația B2B pentru toate companiile.

Operaționalizarea părții B2B pentru produsele cu risc fiscal ridicat este gândită pentru a obișnui firmele cu e-Factura și a le pregăti pentru trecerea la folosirea generalizată a facturii electronice prin sistemul de stat, începând din 2023.

Noutăți fiscale ,
SWITCH THE LANGUAGE
Cart