septembrie 15, 2021

Microgranturi 2021 – din octombrie se reiau înscrierile

Microgranturile de 2000 euro pot fi accesate din nou de către companii, începând cu luna octombrie 2021.

Între 12-22 octombrie, firmele vor putea aplica pentru „microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”. La fel ca și în sesiunea anterioară, cererile vor putea fi depuse pe platforma Guvernului – granturi.imm.gov.ro.

Noutatea adusă de această sesiune este faptul că sunt eligibili și cei care desfășoară profesii liberale reglementate prin Lege. „Relansarea măsurii de sprijin care oferă Ajutor Financiar Nerambursabil sub formă forfetară în valoare de maxim 2.000 euro/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente măsurii”, transmite ministerul.

Prima serie de microgranturi nu a avut un succes nemaipomenit: interesul din partea companiilor a fost redus, astfel că au rămas destul de multe fonduri neacordate. Odată cu mărirea sferei de eligibilitate pentru aplicarea la microgranturi, Guvernul speră să încurajeze mai mulți contribuabili să acceseze facilitatea.

Fondurile acordate prin microgranturi pot fi folosite pentru plata datoriilor, cheltuieli cu chiria sau cu echipamentele, cheltuieli cu stocuri sau chiar reparații și servicii.

Microgranturile nu pot fi accesate de cei care le-au accesat în sesiunea anterioară

„Microgranturile au valoarea de 2.000 euro și se acordă o singură dată, sub formă de sumă forfetară (…)” scrie în art. 4 din OUG nr. 130/2020. Așadar, contribuabilii nu pot face decât o solicitare.

Noutăți fiscale ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE
Cart