mai 24, 2021

Măsura 3 din granturile acordate de Guvern se anulează

Guvernul a decis să desființeze pentru moment granturile pentru investiții – măsura 3 OUG 130/2020.

Guvernul urmează să scoată din OUG nr. 130/2020 granturile pentru investiții – măsura 3 de ajutor de stat pentru IMM-urile afectate de pandemie – și să permită realocarea fondurilor către măsura 2 – granturi pentru capitalul de lucru. În prezent, fondurile alocate pentru măsura 2 nu sunt suficiente pentru a acoperi toate cele 22.226 de cereri (în valoare totală de 5.246.397.727 lei).

Potrivit Guvernului, „Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din REACT – EU. Beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii 3, care va fi anulată, nu vor fi restricțonați prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi”.

Ministrul Economiei declara în 5 februarie că „Măsura 3 de ajutor de stat nu își atinge scopul pentru care a fost creată. Din cei 27.736 de aplicanți, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanțate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanțate. Dintre acestea, 1.807 finanțează imobile.

 Practic mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă COVID, și ajunge să finanțeze cumpărări de apartamente.”

Noutăți fiscale , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE
Cart