februarie 23, 2021

Declarații fiscale 2021: începând de anul acesta, 3 dintre ele își modifică termenele de depunere

Din 2021, firmele și persoanele fizice vor avea de respectat noi termene pentru depunerea declarației unice, declarației 230 și declarației 205.

Oficialii au decis modificarea termenelor legale de depunere pentru 3 declarații fiscale ce vizează atât persoane fizice cât și companii.

Declarația unică (formularul 212)

Folosită de către de PFA-urile care obțin venituri independente sau de către persoanele fizice care obțin venituri din profesii liberale, chirii sau dividende, declarația unică avea termenul de depunere la 15 martie. Începând de anul acesta, formularul 212 se va depune până la 25 mai.

Formularul 230

Formularul care redirecționează o parte din impozitul pe venit datorat statului pentru susținerea unor burse private se va depune până la 25 mai. Până acum, termenul de depunere era 15 martie.

Formularul 205

Conform Codului Fiscal, declarația informativă privind impozitul reținut la sursă, veniturile din jocuri de noroc și câștigurile/pierderile din investiții. Declarația se completează și se depune de către plătitorii de venituri care au obligația calculării, reținerii și virării impozitului pe veniturilor cu regim de reținere la sursă a impozitului, pentru venituri precum: venituri din dividende; venituri din dobânzi; venituri din lichidarea persoanei fizice; venituri din pensii; venituri din premii; venituri din jocuri de noroc; venituri din alte surse. Până acum termenul de depunere era 31 ianuarie, însă din 2021 termenul este ultima zi a lunii februarie, care în acest an este o zi nelucrătoare, astfel că termenul se mută automat pentru 1 martie.

Important in aceasta luna
SWITCH THE LANGUAGE
Cart