august 6, 2020

Bilanțurile semestriale pot fi depuse online până la 30 septembrie

Bilanțurile la 30 iunie 2020 pot fi trimise către Fisc în format electronic, până în ultima zi a lunii septembrie.

Formularele electronice necesare pentru depunerea bilanțurilor au apărut deja pe site-ul ANAF. Acestea trebuie completate și trimise către Autoritatea Fiscală până la sfârșitul lunii septembrie. În anii trecuți, bilanțurile aferente primului semestru al anului trebuiau depuse până la mijlocul lunii august însă, deoarece raportările contabile semestriale sunt primele bilanțuri afectate concret de criza provocată de epidemia de coronavirus, termenul pentru depunerea acestora a fost amânat.

Ordinul Ministerului Finanțelor 2.206/2020 a apărut joi în Monitorul Oficial, iar ANAF a publicat recent și formularele electronice pentru transmiterea online a bilanțurilor.

Bilanțurile la 30 iunie 2020 sunt obligatorii pentru:

  • companiile cărora le sunt incidente Reglementările contabile privind situațiile financiare anuale individuale și situațiile financiare anuale consolidate (Ordinul Finanțelor 1.802/2014), care în exercițiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 de lei.
  • companiile cărora le sunt incidente Reglementările contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (Ordinul Finanțelor 2.844/2016), care în exercițiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 de lei.

Bilanțurile pot fi trimise către unitățile Ministerului Finanțelor fie printate și în format electronic, fie numai în format electronic, pe portalul e-guvernare.ro

Sunt scutiți de la obligația întocmirii raportărilor contabile la 30 iunie 2020 cei care n-au desfășurat activitate de la momentul înființării până la 30 iunie 2020, cei care în tot semestrul I al anului 2020 s-au aflat în inactivitate temporară, cei înființați în cursul anului 2020 și cei aflați în lichidare.

Important in aceasta luna
SWITCH THE LANGUAGE
Cart