iulie 22, 2020

Companiile care plătesc impozitul până la 25 iulie 2020 beneficiază de o bonificație

O măsură adoptată recent prevede continuarea acordării unei bonificații de 10% pentru companiile care plătesc impozitul la timp.

Conform OUG 99/2020, a fost instituită o bonificație de 10% pentru plata impozitului pe profit, impozitului pe veniturile microîntreprinderilor și impozitul specific unor activități (specificate în Legea 170/2016). Pentru a beneficia de această bonificație, companiile trebuie să achite impozitul până la data de 25 iulie 2020.

Pentru obținerea bonificației și pentru a nu risca neacordarea acesteia de către ANAF, companiile trebuie să aibă în vedere o serie de aspecte:

  • să depună declarația 100, cu menționarea bonificației în rândurile introduse prin actul normativ de modificare a formatului declarației, publicat în MO 325/21.04.2020;
  • să evite plata în contul unic ANAF pentru a nu se trezi în situația în care ANAF a decis stingerea datoriilor în ordinea vechimii, fără a lua în vedere indicațiile contribuabilului din documentul de plată;
  • să efectueze plata în conturile de trezorerie dedicate pentru impozit pe profit sau impozit pe veniturile microîntreprinderilor;
  • să specifice în mod expres, pe ordinul/ordinele de plată: „plată imp. profit TRIM II 2020” sau „plată .imp. microîntreprinderi TRIM II 2020”.

Ulterior, după plata impozitului, contribuabilii pot solicita fișa plătitorului de la ANAF pentru a verifica stingerea datoriilor conform indicațiilor. În cazul în care companiile descoperă că stingerea datoriilor a fost făcută în contradicție cu indicațiile, aflându-se în situația neacordării bonificației, contribuabilii pot depune o contestație administrativă la organul fiscal teritorial.

Important in aceasta luna , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE
Cart