fbpx
mai 18, 2020

Declarația unică: termenul limită pentru depunere a fost modificat recent

Guvernul a hotărât amânarea termenului de depunere pentru declarația unică și acordarea de bonificații de până la 10% pentru cei care plătesc dările fiscale pentru 2019 până la vară.

Inițial, termenul de depunere pentru declarația unică era stabilit pentru data de 15 martie, însă situația actuală a determinat autoritățile să îl amâne de două ori: până la 25 mai, iar mai apoi, până la 30 iunie. Astfel, contribuabilii vor avea mai mult timp să își achite datoriile pentru anul 2019. Decizia a fost oficializată recent, după ce  OUG nr. 69/2020 a fost publicată în Monitorul Oficial.

În plus, cei care reușesc să nu depășească termenul de 30 iunie pentru impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente veniturilor / câștigurilor obținute în 2019, vor beneficia de o bonificație de până la 10%, susțin reprezentanții Guvernului.

Firmele vor putea beneficia de două tipuri de bonificații:

  • bonificație de 5%, dacă toate aceste obligații fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv;
  • bonificație de 5% pentru depunerea declarației unice prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până la 30 iunie 2020 inclusiv.

Același sistem a fost adoptat de către Guvern și în trecut, în primul an de existență a declarației unice.

noutati

Lăsaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE