martie 23, 2020

Bonuri de masă 2020: valoarea maximă a tichetelor de masă crește până la 20 lei

De la 1 aprilie 2020, valoarea maximă a bonurilor de masă va ajunge la 20 lei, conform unei legi care a fost publicată recent în Monitorul Oficial

Majorarea valorii maximale a bonurilor de masă la suma de 20 lei, reglementată prin Legea nr. 24/2020, intră în vigoare de la 1 aprilie 2020. Momentan, valoarea maximă a tichetului de masă este de 15,18 lei.

Decizia de a crește valoarea maximă a bonurilor de masă a fost adoptată după ce s-a constat faptul că tichetul pe care îl primesc acum angajații nu valorează suficient încât să fie egal cu costul unei mese. În plus, tichetul de masă din România, de aproximativ 3 euro, este una dintre cele mai mici din Europa, unde valorile sunt în general cuprinse între 6 și 11 euro.

Este important de reținut faptul că valoarea nominală stabilită prin lege a tichetelor de masă este valoarea maximală. În aceste condiții, angajatorul poate alege, după caz, ce valoare să aloce pentru bonurile de masă.

În condițiile actuale, în care tot mai mulți angajați lucrează de la domiciliu, aceștia au dreptul să primească tichete de masă dacă le primeau și înainte în condiții normale de muncă. Telesalariatul beneficiază de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne și contractele colective de muncă aplicabile salariaților care au locul de muncă la sediul sau domiciliul angajatorului, scrie în Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă. Deci și dreptul la tichete de masă, dacă angajatorul respectiv le acordă în mod obișnuit.

Noutăți legislative ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE
Cart