decembrie 20, 2019

Pentru prima dată, în 2020 clienții ACA vor avea acces la servicii contabile automatizate prin „UiPath”

Pe baza “RPA” (robotic process automation) dezvoltat de UiPath, ACA a decis implementarea tehnologiei robotice de prelucrare a datelor în cadrul anumitor activități repetitive din procesul contabil.

UiPath este o companie software globală care a creat și dezvoltat un sistem software-robot care poate automatiza procese în diferite domenii de activitate. Utilizat în numeroase industrii din întreaga lume, sistemul are aplicații importante în domeniul financiar-contabil, unde activitățile de procesare de plăți și facturi, completări de registre, preluări din baze de date sunt repetitive și pot fi ușor automatizate.

În practică, este vorba în principal de preluarea automată a documentelor contabile (facturi, spre exemplu), ‘citirea’ și ‘operarea’ lor complet automat în software-ul de contabilitate preferat, oricare ar fi acesta. Sistemul este deja operațional, a fost testat și urmează să fie lansat în producție la începutul anului 2020 pentru primul client ACA. Desigur, cele mai multe beneficii vor fi simțite de către companiile care au un volum mare de tranzacții, de facturi sau chitanțe:

  • Un serviciu contabil mai rapid
  • Acces la raportări actualizare zilnic, dacă este nevoie
  • Evitarea erorilor umane la operare documente
  • O mai bună optimizare financiară și fiscală

„Folosind UiPath, putem să alocăm mai puțin timp activităților repetitive. Am ajuns la concluzia că este mult mai util să îi motivăm pe colegii noștri să își dedice timpul și energia în scopul dezvoltării și optimizării afacerilor clienților, în detrimentul abordării contabile clasice de prelucrare date.” – Marius Mocanu, Manager A&C Associated.

Noutăți fiscale ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE
Cart