decembrie 17, 2019

După majorarea salariului minim brut pe țară, firmele au noi obligații de respectat

Odată cu majorarea salariului minim brut, companiile au de respectat noi termene pentru depunerea obligațiilor declarative.

De la data de 1 ianuarie 2020 se va modifica atât limita minimă a salariului brut pe țară, dar și termenul limită pentru raportarea schimbării în Revisal și un nou act adițional care va trebui completat și semnat de către angajatori și angajați.

În următoarea perioadă, companiile vor avea de respectat două termene limită, și anume ultima zi a anului 2019 și ultima zi a lunii ianuarie 2020.

Concret, odată cu noua modificare salarială, autoritățile recomandă încheierea unor acte adiționale la contractele de muncă ale angajaților vizați de majorarea salariului. Codul muncii prevede că, pentru ca modificările salariale să se poată produce, actele adiționale trebuie încheiate anterior producerii acestora, adică, pentru cazul de față, cel târziu până pe 31 decembrie 2019.

Legislația impune și un termen pentru completarea declarațiilor în aplicația Revisal. Hotărârea Guvernului nr. 905/2017 specifică faptul că angajatorii trebuie să declare modificările salariale în Revisal în maximum 20 de zile lucrătoare de la momentul producerii. Astfel, termenul până la care firmele pot declara modificarea salarială care se va produce în prima lună a anului 2020 este 31 ianuarie.

Aflați mai multe despre majorarea salariului minim brut pe economie 2020.

Noutăți legislative ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE
Cart