noiembrie 13, 2019

Comercianții pentru care ANPC a decis oprirea temporară a activității vor fi nevoiți să afișeze sancțiunea la intrare

Din decembrie, comercianții sancționați prin oprirea temporară a activității de către ANPC vor afișa la intrare o plachetă specială.

Noua obligație, cuprinsă în Ordinul ANPC nr. 760/2019 publicat recent în Monitorul Oficial, îi obligă pe comercianții care au activitatea oprită temporar în urma unei decizii ANPC să afișeze la intrare o plăcuță prin care să specifice faptul că au fost sancționați de către Autoritatea Națională.

„Operatorii economici împotriva cărora au fost încheiate documente de control pentru încălcarea drepturilor consumatorilor cu privire la viața și sănătatea  și securitatea acestora  și  prin  care  au  fost  dispuse  măsuri  de  oprire  temporară  a  prestării  serviciilor, fabricaţiei,  comercializării  produselor  sau  a  utilizării  acestora  la  prestarea  serviciilor,  sunt obligați ca, pe ușa de acces  la intrarea în locația unde își desfășoară activitatea sau la punctul de lucru, să afișeze placheta prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin (ca în imaginea de mai jos – n.red.)„, este specificat în noul ordin.

Placheta urmează să fie afișată până când reprezentanții ANPC constată remedierea neregulilor depistate inițial. Nerespectarea acestei prevederi e sancționabilă cu amendă contravențională de la 1.000 la 10.000 lei.

Placuta ANPC
Noutăți legislative
SWITCH THE LANGUAGE
Cart