noiembrie 11, 2019

Iată care sunt informațiile cuprinse în Registrul național de franciză, oficializat recent

Registrul național de franciză a fost oficializat recent printr-un act normativ, publicat deja în Monitorul Oficial.

În cadrul Registrului național de franciză vor fi cuprinse informații furnizate de către francizori/master francizați prin documentul de dezvăluiri de informații, chestiuni legate de managementul francizei, istoricul litigios și alte informații relevante.

Publicat recent în Monitorul Oficial, Ordinul MMCA nr. 1478/2019 privind aprobarea înființării Registrului național de franciză și a Normelor metodologice privind modul de organizare și funcționare a Registrului național de franciză a apărut în urma modificării legislației privind francizele, care presupune acum testarea afacerilor în sistem de franciză pe o unitate pilot, pe o perioadă minimă de un an.

Noul Registru național de franciză permite utilizatorilor să înregistreze în mod gratuit documentul de dezvăluire de informații, care cuprinde istoricul și experiența francizorului, amănunte legate de identitatea managementului francizei, istoricul de litigii al francizorului și al conducerii, suma inițială care trebuie investită de către francizat, obligațiile reciproce ale părților, copii ale rezultatului financiar al francizorului din ultimul an, deținerea informațiilor cu privire la unitatea-pilot.

Mai multe informații cu privire la ultimele reglementări legislative legate de vânzarea în sistem de franciză puteți afla din articolul nostru.

Noutăți legislative ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE
Cart