octombrie 8, 2019

Dotarea cu POS poate fi obligatorie și pentru firmele care nu au case de marcat

Cifra de afaceri a unei firme va determina dacă aceasta trebuie sau nu trebuie să fie dotată cu POS pentru plata cu cardul.

Reglementările din iulie 2018 îi obligă să accepte plata cu cardul chiar și pe unii comercianți en gros sau prestatori de servicii. Obligația se aplica anterior numai comercianților cu amănuntul.

Obligativitatea dotării cu POS a firmei se aplică numai celor care au cifra de afaceri mai mare de 50.000 euro. Deși în cazul comercianților en gros sau al prestatorilor de servicii, casele de marcat nu sunt necesare pentru că vizează uneori relații exclusiv business to business, dacă cifra de afaceri a acestora este mai mare decât limita impusă vor avea nevoie de POS.

Măsurile sunt incluse în Legea nr. 191/2018 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată.

În plus, potrivit legislației, nu doar comercianții cu amănuntul pot oferi serviciul de numerar în avans la terminalele de plată, ci și comercianții en gros și firmele care prestează servicii.

Editorial
SWITCH THE LANGUAGE
Cart