septembrie 24, 2019

Termenul până la care contribuabilii pot cere de la Fisc intrarea într-o procedură de restructurare financiară a fost prelungit

Guvernul a adoptat o serie de modificări la „Ordonanța Amnistiei” printre care prelungirea termenului-limită pentru depunerea notificării de intrare într-o procedură de restructurare financiară.

Pentru a oferi mai multor firme posibilitatea de a beneficia de avantajele Amnistiei Fiscale și de restructurarea datoriilor, Guvernul a hotărât prelungirea termenului limită pentru depunerea notificărilor, până la 31 octombrie 2019. Motivul este timpul limitat pentru discuțiile cu Fiscul și cu expertul independent, esențial procedurii.

Pe lângă prelungirea termenului de depunere a notificărilor, s-a mai decis și suspendarea executării silite din momentul în care a fost trimisă intenția de a intra în sistemul de restructurare a datoriilor. Notificarea cu privire la intenție reprezintă al doilea pas care trebuie făcut în cadrul procedurii și are termen limită la începutul lunii februarie 2020.

Aceleași beneficii se aplică și în cazul anulării accesoriilor fiscale: „Astfel, în aplicarea cap. II din O.G. nr.6/2019, vor fi exceptate de la anulare accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale reprezentând ajutor de stat de recuperat sau fonduri ce se cuvin bugetului Uniunii Europene.

Ordonanța 6 se află momentan în Parlament, făcând obiectul unei legi de aprobare, unde ministrul Teodorovici a depus un raport cu amendamente care vor completa prevederile ordonanței în cauză. Amendamentele vizează toate mecanismele anulării accesoriilor fiscale, și vor fi puse în aplicare după ce ordonanța care le cuprinde va fi publicată în Monitorul Oficial.

Editorial , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE
Cart