august 28, 2019

Fiscul va notifica datornicii cum și dacă pot beneficia de Ordonanța Amnistiei

ANAF urmărește informarea datornicilor cu privire la prevederile Ordonanței Amnistiei, pentru ca aceștia să știe în ce condiții pot beneficia de amnistie fiscală și restructurare financiară.

Facilitățile fiscale introduse de Guvern prin intermediul Ordonanței nr. 6/2019 vor fi trimise către contribuabili prin notificări de la ANAF. Foarte probabil este ca datornicii să fie atenționați prin Spațiul Privat Virtual, în cazul în care au cont în aplicația pe care o pune la dispoziție Fiscul, iar restul datornicilor vor primi înștiințări prin poștăAgenția Națională de Administrare Fiscală încearcă prin orice mijloace să prevină acumularea de datorii către stat sau majorarea acestora.

„Nu vreau să aud pe absolut nimeni, mă refer la zona publică aici, că nu a știut că un astfel de act a fost emis. Pentru că, am mai spus-o de câteva ori, în cazul în care această ordonanță rămâne fără efect, în situația companiilor de stat, în cele șase luni de zile (perioada de până pe 8 februarie 2020 în care se poate cere restructurarea marilor datorii – n. red.), acele companii ratează o mare șansă de a se restructura”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

Ministrul a făcut referire la amnistia fiscală și restructurarea datoriilor, care vizează atât datornicii de peste un milion de lei, dar și pe cei cu datorii mai mici.

John Dykstra

Foto John Dykstra

Noutăți fiscale ,
SWITCH THE LANGUAGE
Cart