august 5, 2019

Până la sfârșitul anului, inspectorii Fiscului vor face peste 150.000 de controale

Pe 1 august a început seria de controale ANAF care vizează depistarea cazurilor de evaziune fiscală, munca nedeclarată și dotarea cu noile case de marcat. Principalele firme vizate sunt cele care activează în alimentație publică, construcții, transport și comerț.

Deși a fost anunțată inițial ca fiind o acțiune națională, seria de controale ANAF vizează în principal zona București-Ilfov. Conform Ministrului Finanțelor, 150.000 controale vor fi făcute de către inspectorii ANAF până la sfârșitul anului 2019, urmărind creșterea gradului de conformare la obligațiile fiscale.

În prima fază, verificările nu au ca scop sancționarea celor care sunt găsiți cu nereguli, ci îndrumarea acestora spre corectarea abaterilor. Doar cei care vor fi găsiți cu abateri grave sau cei care nu dovedesc intenția de a se conforma legii vor fi sancționați și controlați mai dur pe viitor.

Controalele sunt efectuate în baza analizelor de risc și vor pune accent pe prevenție și îndrumare. Controalele vor determina identificarea în timp real a erorilor, care, dacă sunt remediate în timp util, vor determina plata unor obligații fiscale mai mici, în comparație cu cele rezultate în urma unei inspecții fiscale generale. Contribuabilii au posibilitatea de a-și corecta declarațiile și de a se conforma la plata obligațiilor, potrivit legii.  În cazul în care contribuabilii verificați refuză să se conformeze sau sunt constatate abateri semnificative, aceștia vor face obiectul unor investigații suplimentare„, susțin reprezentanții ANAF.

ANAF încurajează contribuabilii să sesizeze orice abuzuri sau nereguli care pot apărea în timpul controalelor pe adresa de email presa@anaf.ro.

Pentru că relația cu ANAF poate fi complicată și greu de gestionat, ACA este alături de clienți în timpul controalelor Fiscului și oferă consultanță și asistență în instanță, în lupta contra abuzurilor.

Important in aceasta luna ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE
Cart