iulie 10, 2019

Agenda fiscală a lunii iulie: care sunt obligațiile de care trebuie să ținem cont luna aceasta

Agenda fiscală a lunii iulie 2019 cuprinde o serie de obligații declarative și de plată aferente acestei perioade a anului.

Agenda lunii iulie cuprinde o serie de termene declarative și de plată, printre care și limita de plată pentru trei tipuri de impozite.

1. Impozitul micro

Microîntreprinderile (firmele care au cifra de afaceri mai mică de 1 milion de euro) au obligația de a declara trimestrial, prin formularul 100, impozitul pentru veniturile obținute. Termenul până la care trebuie declarat impozitul aferent trimestrului al doilea al anului 2019 este 25 iulie 2019. Același termen este stabilit și pentru plata impozitului aferent perioadei menționate.

2. Impozitul pe profit

Plătitorii de impozit pe profit (firmele cu cifra de afacere mai mare de 1 milion de euro) pot alege, conform Codului fiscal, pentru calculul, declararea și plata impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate trimestriale. Declararea și plata acestui tip de impozit se poate face până la 25 iulie 2019.

3. Impozitul specific

Companiile din turism și alimentație publică (cu cifra de afaceri mai mare decât 1 milion de euro) au obligația de a declara semestrial impozitul specific, cu ajutorul formularului 100. Termenul de declarare și de plată pentru acest impozit, aferent primului semestru al anului 2019, este 25 iulie 2019.

Calendarul complet al obligațiilor fiscale și declarative aferente lunii iulie poate fi consultat pe site-ul ANAF.

Important in aceasta luna
SWITCH THE LANGUAGE
Cart