iunie 3, 2019

Care sunt firmele ce au obligația de a anunța depunerea bilanțurilor pentru 2018 în Monitorul Oficial

Legislația în vigoare obligă firmele care au cifre de afaceri anuale de peste 10 milioane de lei să anunțe depunerea bilanțurilor pentru 2018 în Monitorul Oficial.

Legea societăților nr. 31/1990 obligă companiile cu cifra de afaceri mai mare de 2,1 milioane de euro (10 milioane de lei) să trimită depunerea bilanțurilor pentru 2018 în Monitorul Oficial (Partea a IV-a).

 „Societățile care au o cifră anuală de afaceri de peste 10 milioane lei au obligația de a publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, un anunț prin care se confirmă depunerea actelor prevăzute la alin. (1)”, scrie în actul normativ, făcându-se referire, mai precis, la „situațiile financiare anuale, raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, după caz”.

Termenul limită pentru declararea situațiilor financiare aferente anului 2018 a fost pe 30 mai 2019. Firmele care  nu au respectat termenul limită riscă sancțiuni care pornesc de la amendare și pot ajunge chiar și până la desființare.

Tarifele publicării documentelor, în anul 2019, sunt disponibile pe site-ul Monitorului Oficial. Plata se face prin ordin, la primirea facturii, care se transmite pentru actele trimise prin fax (este inclus și costul unui exemplar al Monitorului Oficial).

În sensul trimiterii depunerilor bilanțiere ale anului 2018, firmele trebuie să pregătească o serie de documente:

  • adresa oficială de înaintare;
  • anunțul tehnoredactat, semnat de reprezentantul legal al firmei și ștampilat;
  • anexa cu raportul privind numărul de caractere al anunțului;
  • împuternicirea/delegația celui care depune actul spre publicare;
  • dovada plății taxei de publicare;
  • datele de contact ale firmei (persoana de contact și numărul de telefon).
Important in aceasta luna
SWITCH THE LANGUAGE
Cart