martie 16, 2019

Formularul 230 se poate depune până în iulie

Redirecționarea a 2% sau 3,5% din impozitul pe venit datorat statului, poate fi făcută prin declarația 230, care se poate depune până la 31 iulie 2019, după cum stabilește un act normativ apărut în Monitorul Oficial.

Direcționarea unui procent din impozitul pe venit se realizează în mod voluntar de către contribuabil fără a-i fi percepute taxe suplimentare. În cazul în care nu optează pentru acest lucru, sumele vor rămâne la dispoziția statului.

”Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care vor să doneze 2% sau 3,5% din impozitul pe venit, dar și al organizațiilor neguvernamentale beneficiare, care colectează, centralizează și depun formularul 230, prelungim termenul acestui document tot până la data de 31 iulie 2019.” – a declarat Viorica Dăncilă, premierul României.

„Donația” se face prin completarea și depunerea formularului 230 ce poate fi depus, în acest an, până la data de 31 iulie, arată informațiile transmise de ANAF. Formularul 230 se depune și de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și/sau pensii din străinătate, dar sunt impozabile în România.

Procentul care poate fi redirecționat e de 2% sau 3,5%, după caz, conform Codului fiscal:

  • 2% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult;
  • 2% din impozitul anual pentru acordarea de burse private;
  • 3,5% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.

Fiecare dintre contribuabilii care aleg să redirecționeze procentul din impozitul pe venit poate opta pentru una dintre categoriile amintite mai sus. Nu se pot face redirecționări multiple pentru un singur contribuabil.

Formularul 230 este disponibil pentru descărcare aici 

Important in aceasta luna, Noutati
SWITCH THE LANGUAGE
Cart