noiembrie 8, 2018

Condiția angajării străinilor la salariul mediu brut pe economie este eliminată și înlocuită cu salariul minim pe economie

Pe angajatorii români îi va costa mai puțin să aducă salariați străini în țară, datorită înlocuirii condiției salariului mediu brut cu salariul minim pe economie. Un act normativ recent publicat în Monitorul Oficial prevede că lucrătorilor străini va trebui să li se asigure cel puțin salariul minim brut pe contractul de muncă cu normă întreagă. Cerința actuală prevede un minim de peste două ori mai mare.

Legea nr. 247/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, care conține aceste modificări, a apărut miercuri, 7 noiembrie 2018, în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 941 și va intra în vigoare sâmbătă, 10 noiembrie. Potrivit aceste legi, angajatorul român va trebui să-i asigure lucrătorului străin cu normă întreagă cel puțin salariul minim brut, adică 1.900 de lei, iar nu cel puțin câștigul salarial mediu brut, cum cerea legea de până acum. Pentru angajații înalt calificați, minimul necesar de asigurat va fi dublul câștigului salarial mediu brut, adică de două ori mai puțin decât prevedea legea de până acum.

Persoanele care intră sub aplicarea legii nr. 247/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România fac parte din următoarele categorii de străini, în cazul în care solicită prelungirea dreptului de ședere temporară:

– străinilor intrați în România în scopul încadrării în muncă;
– străinilor care sunt numiți la conducerea unei filiale, reprezentanțe sau sucursale de pe teritoriul României a unei companii care are sediul în străinătate, în baza unui contract de mandat sau altui document cu aceeași valoare juridică;
– străini intrați în România în scopul detașării;
– străini angajați ai persoanelor juridice cu sediul pe teritoriul unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori pe teritoriul Confederației Elvețiene, detașați în România;
– străini transferați în cadrul aceleiași companii (lucrător ICT, conform terminologiei legale).

Conform legii de până acum, angajatorii trebuia să asigure străinilor cu contract de muncă cu normă întreagă cel puțin câștigul salarial mediu brut pe țară, care este mult mai mare decât salariul minim brut: 4.162 de lei, comparativ cu 1.900 de lei. Datorită noii legi, angajatorii ar putea deveni mai tentați să lucreze cu străini, mai ales în acele domenii unde forța de muncă din România este tot mai greu de găsit, din moment ce cheltuielile cu respectivii salariați ar fi cu mult diminuate.

În plus, angajatorii vor plăti de două ori mai puțin pentru eliberarea avizelor de angajare/detașare, în propunerea deputaților: 100 de euro, în loc de 200, cum e acum, iar pentru lucrătorii sezonieri se vor plăti câte 25 de euro, nu 50.

Important in aceasta luna, Noutati, Noutăți fiscale , ,
SWITCH THE LANGUAGE
Cart