iulie 9, 2018

Realizați venituri din dividende sau alte surse independente în anul 2018? Mai aveți câteva zile pentru a depune declarația unică

UPDATE: Pentru a simplifica completarea și depunerea online a Declarației Unice, ANAF a pus la dispoziția contribuabililor o aplicație informatică dedicată ce poate fi accesată de aici. De asemenea data limită a depunerii extinsă până la 31 iulie 2018.

Luni, 16 iulie 2018 este termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Această declarație unică ce completează și se depune de către orice persoană fizică care înregistrează venituri impozabile, aferente exercițiilor financiare anterioare. O bonificaţie de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv se acordă pentru depunerea declaraţiei online, până la 16 iulie 2018 inclusiv

Pentru a evita cozile și birocrația, dar și pentru a beneficia de bonificație, vă puteți face cont pe Spatiul Virtual ANAF. Aici trebuie să vă înregistrați cu datele personale ca și utilizator. Contul de utilizator va trebui validat printr-o vizită la agenția locală a ANAF. Vestea bună este că, odată activat contul, completarea și depunerea formularului se face în doar câteva minute.

Puteți descarca formularul pregătit pentru depunerea online de aici, iar aici găsiți ghidul complet pentru completarea formularului pe site-ul ANAFANAF a susținut și mai multe consultări publice pe aceasta tema, pe pagina lor de Facebook, răspunzând la sute de întrebări și spețe ale contribuabililor.

Pentru venituri din activități independente (chirii etc), termenul este tot 16 iulie sau dacă veniturile se înregistrează după această dată, la cel mult 30 de zile de la înregistrarea venitului.

Nedepunerea la termenul prevăzut de lege a declaraţiei unice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.

Important in aceasta luna, Noutati ,
SWITCH THE LANGUAGE
Cart