septembrie 29, 2017

De ziua Contabilului Român, A&C Associated confirmă și pentru acest an poziția de lider pe piața județului Covasna

Zeci de experți contabili, contabili autorizați și firme de contabilitate au participat la evenimentul CECCAR din Sfântu Gheorghe în 21 septembrie 2017, cu ocazia Zilei Contabilului Român.

În cadrul evenimentului ”Ziua Națională a Contabilului Român” organizat în 21 septembrie 2017 de CECCAR Covasna, A&C Associated confirmă și pentru acest an poziția de lider pe piața județului Covasna (cu o cifra de afaceri de 200.000EUR in 2016).

Ziua contabilului, prilej de redefinire a rolului contabilului în economia modernă

Evenimentul, ce a avut loc în Sfântu Gheorghe, i-a reunit într-o atmosferă festivă pe cei mai buni profesioniști și experți contabili din județul Covasna. Discuțiile și temele principale abordate s-au concentrat pe problemele curente, noile tendințe și oportunitățile viitorului în profesia de contabil.

Stone Part One - Tommy Ingberg

Stone Part One – Tommy Ingberg

Participanții au încercat să definească mai bine rolul pe care și-l pot asuma în vederea dezvoltării economice și asigurării unui mediu de business corect, mai ales în contextul legislativ și fiscal destul de fluctuant. Contabilii și experții contabili au, pe lângă avantajul cunoașterii legislației, acces la cele mai intime detalii ale afacerilor clienților. Astfel, mai mult decât să opereze documente și să întocmească raportări obligatorii, se naște posibilitatea de a pune afacerea clientului pe primul loc, de a se implica alături de client în dezvoltarea mediului de business.

În contextul în care operațiunile contabile de bază tind să se automatizeze, documentele electronice luând locul hârtiei, munca de operare documente contabile devine mai puțin importantă. Consultanța fiscală, analiza financiară și suportul juridic devin mai importante, deoarece experiența contabilului poate ajuta o afacere să își gestioneze mult mai bine riscurile.

În plus, un corp contabil unit poate să inițieze cu ușurință un îndrumar de bune practici, să combată abuzuri ale organelor de control sau chiar să inițieze modificări legislative care să încurajeze mediul de afaceri în ansamblul său.

”Este important să avem viziune”

Mulțumită experienței de 18 ani în domeniu și datorită abordării îndrăznețe și de succes în relația cu proprii clienți, A&C Associated, reprezentată de dl. Marius Mocanu, Managing Partner, a fost invitată special pentru a prezenta modul în care, în climatul plin de presiuni al succesiunilor rapide de modificări legislative și fiscale, a reușit să își mențină poziția de lider pe piață în ultimii 10 ani.

Alone 1 - Hossein Zare

Alone 1 – Hossein Zare

”Am încercat să fim prompți în toate solicitările clienților noștri. Am reacționat rapid, dar am venit și cu idei. Am încercat să fim inventivi, deschiși când am propus soluții pentru probleme punctuale. Și avem întotdeauna o atenție specială pentru identificarea posibilelor riscuri de business. Este necesar să înțelegem în amănunt afacerea și spețele particulare ale clienților noștri. Să îi ajutăm sa navigheze prin hățișul legislativ, dar și să le acordăm suport necondiționat în momentele dificile.”, a precizat dl. Marius Mocanu, subliniind și că ”Este important să avem viziune. Din spețele clienților noștri, am reușit să identificăm lacune legislative care au generat întregi sisteme de abuz din partea organelor de control și care afectează negativ întreg mediul de afaceri din România. Nu am putut sta deoparte, am deschis procese la nivel național pentru corectarea situației existente. Cel mai recent exemplu este cel al începerii acțiunii penale de către ANAF in vederea blocării cursului contentației și destabilizarea businessurilor care se opun deciziilor abuzive.”

În finalul prezentării, dl. Marius Mocanu a recunoscut meritele comunității de profesioniști și experți contabili din Brașov și Covasna, mulțumind CECCAR pentru eforturile depuse de a găsi soluții pentru problemele întâmpinate zi de zi de comunitate, dar și prin punerea la dispoziție a cursurilor de specializare ce ajută în dezvoltarea și creșterea profesională a fiecărui expert contabil.

Noutati
SWITCH THE LANGUAGE
Cart