martie 1, 2017

Noi criterii de înregistrare și condiționarea înregistrării ca plătitori de TVA

Ordinul nr.605 din 31 ianuarie 2017 (MO 93/2017) stabilește noile criterii, în urma abrogării formularului 088, de înregistrare și condiționarea înregistrării ca plătitori de TVA.

Deși aplicabilitatea formularului 088 a fost abrogată începând cu 1 februarie 2017, noile criterii instituite nu se ridică la nivelul așteptărilor mediului de afaceri.

Astfel criteriile avute în vedere și care condiționează înregistrare ca și plătitor de TVA, de către organul fiscal sunt:

  • Persoana impozabilă nu se află în situația de a nu desfășura activitate economică la sediul social și/sau sediile secundare respectiv în afara acestora;
  • Administratorii și/sau asociații persoanei impozabile nu au înscrise în cazierul fiscal fapte de natură penală și/sau contravențională care se înscriu în cazierul fiscal;
  • Rezultatul evaluării, efectuate de către organul fiscal, care duce la încadrarea persoanei impozabile în unele dintre următoarele categorii de risc: „scăzut” „mediu” „ridicat”.

Modificarea în fapt aduce doar eliminarea obligației de completare a formularului 088, astfel organul fiscal făcând aceleași verificări documentare prin departamentele de evaluare.

Important in aceasta luna, noutati ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SWITCH THE LANGUAGE
Cart